conformatix-logo

Penta Infra Case Study over conformatix

Penta Infra

Penta Infra koos voor conformatix om meer grip te krijgen op compliance.

Door de groei van de organisatie, het internationale karakter en de wens om compliance te verbeteren en te vereenvoudigen zochten we een gedegen compliance management oplossing. We waren op zoek naar een robuust digitaal platform dat makkelijk uit te breiden was met meerdere wet en regelgeving en/of normenkaders. Conformatix bleek de beste keuze om compliance te verankeren in de organisatie en zodanig onze positie te versterken en naleving te vereenvoudigen.

Penta Infra is een Europese datacenterprovider van topniveau welke datacenteroplossingen biedt variërend van colocatie tot build-to-suit datacenters. Informatiebeveiliging staat bij Penta Infra dan ook hoog in het vaandel en is onder andere ISO27001 gecertificeerd. Met conformatix hebben we compliance management kunnen verankeren in onze dagelijkse bedrijfsvoering zodat naleving bestendig onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden geworden is.

Het conformatix platform is zeer efficiënt en bevat een geautomatiseerde audit planning. Hierdoor weet je precies wat je wanneer als interne auditor moet uitvoeren. Het systeem laat eenvoudig auditresultaten registreren. Bij eventuele afwijkingen signaleert het de juiste mensen automatisch. Issues aan een auditresultaat koppelen of het toekennen van taken aan personen zodat zaken opgevolgd kunnen worden is zeer krachtig. De geïntegreerde zoekfunctie maakt het navigeren door de wirwar van normkaders en vereisten erg gemakkelijk.

De Risico module bevat een gestructureerde manier om de risicoanalyse te maken en genereert automatisch een behandelplan waarmee de juiste personen aan de gang kunnen. Bij issues of een mitigatie kan men een einddatum opgeven zodat de uitvoerende personen meteen weten wanneer e.e.a. klaar moet zijn. Indien dat niet gehaald wordt informeert het systeem de juiste mensen zodat eventueel escalatie kan plaatsvinden.

Onze certificerende instantie was onder de indruk van de eenvoud maar ook van de kracht waarmee conformatix helder de vereiste zaken kon aantonen. Dit geeft rust bij ons en vertrouwen bij onze klanten en auditors.

“Bij conformatix werken plezierige mensen waar ik goed en open mee kan schakelen. Qua systeem is de eenvoud van navigeren binnen de normen, de koppeling aan de processen in de organisatie en het daardoor verkregen inzicht erg gemakkelijk. Daarnaast zijn het toekennen van taken aan personen alsook de zoekfuncties binnen conformatix top.”

Joost Steinhauser
Operationeel Directeur – Pentra Infra.


AANPAK

Navigeren binnen wet- & regelgeving

Inzicht krijgen in de normkaders, de risico’s, gebeurtenissen en hun gevolgen en hoe deze in de organisatieprocessen ingrijpen bleek met conformatix een stuk eenvoudiger dan voorheen. Onze eerdere partner die ons met een certificering geholpen had, liet een hoeveelheid aan Excel-lijsten achter zonder heldere verankering in de organisatie en toekomstbestendigheid. Conformatix was onze loods die ons veilig de haven in kon navigeren en ons aan de hand meenam. Met recht is conformatix een compliance navigator te noemen.

Uitbreiding

Nu we de kracht van het systeem kennen zullen we ook onze uitbreidingen van normen in het systeem gaan brengen. Binnenkort staat 14001 op het programma maar ook bestaande zaken als AVG en andere wet- en regelgeving zullen we in het systeem gaan zetten zodat we één systeem hebben waarin alle verschillende eisen eenvoudig op alle processen zichtbaar zijn. Een helikopterview over je gehele organisatie en haar compliance vanuit verschillende invalshoeken.


RESULTATEN

  • Vernieuwde ISO27001-certificering
  • Risicoanalyse, mitigatie en audit trail zichtbaar
  • Verbeterde inzichten en overzichten en een heldere auditplanning
  • Eenvoudig meerdere verschillende normen naast elkaar
  • Bestendige compliance

CONCLUSIE

Penta Infra heeft conformatix met succes geïmplementeerd, waardoor ze compliance efficiënter kunnen beheren terwijl het aantoonbaar maken aan auditors of klanten vereenvoudigd is. Conformatix is het “compliance navigation platform” waarin uw compliance gewoon goed geregeld is. Het is een alles-in-één systeem onafhankelijk aan normen, wetgevingen of voorschriften. Ongeacht de grootte van de organisatie, conformatix kan u helpen grip te krijgen op compliance en tegelijkertijd de kosten te verlagen.

Compliance Navigator geeft de richting aan

Conformatix koppelt bedrijfsprocessen aan de relevante wet- en regelgeving, normeisen of eigen bedrijfsspecifieke vereisten.

Benieuwd hoe we ook binnen jouw organisatie compliance en veiligheid kunnen borgen zonder dat de business wordt afgeremd

We horen graag van u.

Guido MeulendijksWe waarderen feedback van onze klanten omdat ook wij ons continue willen verbeteren.

We zijn trots op onze klanten. Op hen die onze oplossing vroeg adopteerden en op hen die het eerst instemden om hun conformatix-ervaringen op schrift te stellen in zogenaamde "casestudies".

Help toekomstige klanten door uw conformatix ervaring te delen.
Als u er voor in bent uw verhaal te doen of graag klant wilt worden, neem dan contact met ons op.

This site is registered on wpml.org as a development site.