conformatix-logo

Conformatix - uw partner in kwaliteitsmanagement

Kwaliteits­management

Commercieel belang

Organisaties beogen met minder kosten, meer rendement te behalen en de kwaliteit van producten en diensten te vergroten om zo de klanttevredenheid te verhogen. Aandacht voor kwaliteitsmanagement is hierbij essentieel voor het realiseren van deze doelstelling.

Een goed geïmplementeerd en praktisch kwaliteitsmanagementsysteem is daarbij onmisbaar. Er zijn verschillende eisen waaraan een kwaliteitsmanagementsysteem moet voldoen. Bij conformatix kennen we ze, en passen ze allemaal.

Conformatix als product en als uw ondersteunende dienstverlener is de vertrouwde keus bij het behalen, continueren of implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem. De belangrijkste kwaliteitsmanagementsysteem zetten we hieronder voor u op een rijtje.

 

Borging & continuiteit

Toezien op de realisatie en borging van de eisen gebeurt middels de Compliance Navigator audit-planning en middels het registreren en reageren op afwijkingen via issues. De issues die voortkomen uit bijvoorbeeld de risicoanalyse of uit een interne audit, worden middels de in conformatix bekende proceseigenaren toegekend.

Deze krijgen op hun beurt een melding in de mail dat er een issue is aangemaakt en dat opvolging nodig is. De proceseigenaar kan op zijn beurt het issue weer toekennen aan anderen indien nodig. Zodra de issue is afgehandeld zal er een verificatie plaatsvinden.

 

De Compliance Navigator voorziet door de ingebouwde workflow dat de juiste mensen op het juiste moment geïnformeerd worden. 

Het type issue heeft invloed op het compliance overzicht. Zodra er een risico nog gemitigeerd moet worden, of er een issue geregistreerd is, kleuren de onderliggende vereisten in het compliance overzicht naar rood. Het compliance overzicht geeft u direct inzicht in de status van de vereisten maar tevens ook de gekoppelde processen, risico’s en mogelijke openstaande issues.

Benieuwd wie u voorgingen?

Conformatix koppelt bedrijfsprocessen aan de relevante wet- en regelgeving, normeisen of eigen bedrijfsspecifieke vereisten.

Benieuwd hoe we ook binnen jouw organisatie compliance en veiligheid kunnen borgen zonder dat de business wordt afgeremd

Bekende Kwaliteitsnormen

 

ISO 9001 is veruit de bekendste internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagementsystemen en stelt hoge eisen aan uw organisatie. ISO 9001 kan worden ingezet om te beoordelen of uw organisatie kan voldoen aan de eisen van uw klanten. Tegelijkertijd zeg ISO 9001 ook iets over de producten of diensten die u levert. Voldoen deze wel aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving?  De eisen van ISO 9001 aan de organisatie vormen een goede basis voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem.

 

Bedrijven actief in de automotive branche, doen hun voordeel met een op de IATF 16949 norm gebaseerd kwaliteitsmanagementsysteem. Ook hier is het doel is het verbeteren van de systeem- en proceskwaliteit om de klanttevredenheid te verhogen.  Hiermee worden problemen en risico’s in het productieproces en de toeleveringsketen gemakkelijker te identificeren.

Dit stelt u weer in staat de oorzaken ervan te elimineren en corrigerende en preventieve maatregelen voor de effectiviteit ervan te onderzoeken en te nemen. De focus van de norm ligt niet op de ontdekking, maar op het voorkomen van fouten.

 

HKZ is een afkorting van Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het kwaliteitsmanagementsysteem voor meer dan 30 branches in de sector zorg en welzijn. Een HKZ-gecertificeerde organisatie werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg en de dienstverlening.

De normen die voor dit certificaat gelden, hebben voornamelijk te maken met de primaire processen: intake of indicatie, het uitvoeren van diensten en de nazorg. Ook ondersteunende processen moeten aan specifieke eisen voldoen, zoals bijvoorbeeld het personeelsbeleid. HKZ is de norm voor verzorgings- en verpleeghuizen, GGZ-instellingen, thuiszorgorganisaties, kinderopvang en apotheken.

 

Bekende Kwaliteitsnormen

 

Leveranciers van de luchtvaartindustrie, defensie en/of ruimtevaart defensie hebben vaak de verplichting om te voldoen aan de eisen uit de AS 9100, (huidige revisie D). 

Het kwaliteitsmanagementsysteem en de eisen die gesteld worden aan deze industrie zijn erg streng. Logisch gezien de hoge (afbreuk)risico’s welke deze industrie kent . De norm is gelijk aan ISO 9001 en is aangevuld met specifieke eisen voor de luchtvaartsector.

 

Als fabrikant van medische hulpmiddelen kun je op de Europese markt niet zonder ISO 13485 certificering. Deze toont namelijk aan dat uw organisatie voldoet aan de Europese wetgeving op het gebied van medische hulpmiddelen.

De basis van ISO 13485 wordt gevormd door ISO 9001, aangevuld met specifieke eisen voor de medische sector.

 

Groenkeur is hét kwaliteitsmanagementsysteem voor aantoonbare kwaliteit in de groensector. Het keurmerk stelt hoge eisen aan de bedrijfsvoering voordat een certificaat wordt toegekend. Ze kennen hierbij 4 varianten: Groenvoorziening, Boomverzorging, Dak- en gevelbegroening en Tuinaanleg en -onderhoud.

Ben je gecertificeerd met het Groenkeur kwaliteitsmanagementsysteem, dan kunnen uw opdrachtgevers blindelings vertrouwen op de kwaliteit welke u als gecertificeerde bedrijf levert. 

 

blank

Compliance Navigator geeft de richting aan

Conformatix koppelt bedrijfsprocessen aan de relevante wet- en regelgeving, normeisen of eigen bedrijfsspecifieke vereisten.

Benieuwd hoe we ook binnen jouw organisatie compliance en veiligheid kunnen borgen zonder dat de business wordt afgeremd

This site is registered on wpml.org as a development site.