conformatix-logo

IGC International case study on conformatix

IGC-International

IGC International implementeerde conformatix om compliance management te vergemakkelijken

We hebben conformatix in 2018 geïmplementeerd nadat we ISO9001:2008-gecertificeerd waren. We waren op zoek naar een digitaal platform dat de verschillende facetten van kwaliteitsmanagement in één duidelijk overzicht kon samenbrengen. Voor IGC is conformatix een manier om compliance te vereenvoudigen, inclusief kwaliteitsbeheer.

Als distributeur van promotionele producten is naleving van regels en voorschriften, normen en normen een prioriteitsonderwerp. Er is ook een toegenomen vraag om bewijs te leveren om compliancy te garanderen. Met conformatix hebben we compliance management kunnen integreren in onze dagelijkse bedrijfsvoering. We konden onze processen eenvoudig toevoegen aan het systeem en koppelen aan wet- en regelgeving.

Het platform is zeer efficiënt, u kunt uw processen op elke gewenste manier bekijken en bewerken en u kunt eenvoudig problemen registreren om de workflow te verbeteren. De interne auditplanning geeft een duidelijk schema voor auditors en bevat een functie om auditgeschiedenis toe te voegen met gedetailleerde beschrijvingen. Deze aanpak heeft ons geholpen om de pre-audit stressfactor uit de vergelijking te halen.
Succesvolle audits van certificerende instanties tonen ons sterke, heldere beleid ten aanzien van compliance. Door transparantie te geven, kunnen we vertrouwen opbouwen en versterken.

Citaat: “Als distributeur die producten van over de hele wereld inkoopt, weten we hoe belangrijk naleving is. Vereisten en wetgeving evolueren voortdurend, wat betekent dat we een responsief compliance beheersysteem moeten hebben. Met conformatix maakten we grote stappen, kregen we meer inzichten en handvatten om op de hoogte te blijven van de compliance behoeften. We waren in staat om de externe nalevingskosten te verlagen en tegelijkertijd betere inzichten te verkrijgen.”
Hans Poulis, CEO IGC international.


AANPAK

Migreren

Het migreren van bestaande normen en vereisten van het vorige systeem naar conformatix was essentieel, net als de overgang van de oude ISO9001:2008-norm naar de nieuwe ISO9001:2015. We hebben de kracht van de conformatix SAAS-oplossing gebruikt om automatisch een auditplanning te genereren en tegelijkertijd aanvullende vereisten met betrekking tot duurzaamheid toe te voegen.

Duurzaamheid

Na de migratie zijn er aanvullende normen toegevoegd aan het compliance management systeem. Soraya van den Broek legt uit: “We hebben naast ISO9001 ook andere eisen geïmplementeerd. conformatix is gebruiksvriendelijk, het was makkelijk om andere duurzaamheid eisen te koppelen aan bestaande processen. Zo kun je compliance vanuit verschillende invalshoeken bekijken.”

Proces afstemmen

Met de geïntegreerde auditplanning kunnen we ervoor zorgen dat we de vereiste audits op tijd uitvoeren. Deze aanpak heeft ons ook geholpen om processen te herzien om ze af te stemmen op nieuwe vereisten. Soraya van den Broek legt uit: “Door de groei van de organisatie moesten we een aantal processen opnieuw afstemmen op een aantal eisen. conformatix biedt een transversaal beeld van welke, waar en welke regelgeving welke processen raakt, waardoor het veel eenvoudiger te implementeren is.’’


RESULTATEN

  • Vernieuwde ISO9001-certificering op basis van ISO9001:2015
  • Geïmplementeerde duurzaamheidsnormen
  • Meer algemene inzichten in compliance
  • Mogelijkheid om met gemak meerdere normen en wetgeving te beheren
  • Verlaagde nalevingskosten

CONCLUSIE

IGC International heeft conformatix met succes geïmplementeerd, waardoor ze hun kwaliteitsbeheer processen efficiënt kunnen beheren en ze kunnen ondersteunen bij het leveren van hoogwaardige producten aan hun Fortune 500-klantenbestand tegen lagere nalevingskosten.
Conformatix is een SAAS-oplossing waarin uw compliance gewoon goed geregeld is. Het is een alles-in-één systeem onafhankelijk aan normen, wetgevingen of voorschriften. Ongeacht de grootte van de organisatie, conformatix kan u helpen grip te krijgen op compliancy en tegelijkertijd de kosten te verlagen.

Compliance Navigator geeft de richting aan

Conformatix koppelt bedrijfsprocessen aan de relevante wet- en regelgeving, normeisen of eigen bedrijfsspecifieke vereisten.

Benieuwd hoe we ook binnen jouw organisatie compliance en veiligheid kunnen borgen zonder dat de business wordt afgeremd

We horen graag van u.

Guido MeulendijksWe waarderen feedback van onze klanten omdat ook wij ons continue willen verbeteren.

We zijn trots op onze klanten. Op hen die onze oplossing vroeg adopteerden en op hen die het eerst instemden om hun conformatix-ervaringen op schrift te stellen in zogenaamde "casestudies".

Help toekomstige klanten door uw conformatix ervaring te delen.
Als u er voor in bent uw verhaal te doen of graag klant wilt worden, neem dan contact met ons op.

This site is registered on wpml.org as a development site.