conformatix-logo

Voeg audit toe
Hoe kunnen we helpen?
Afdrukken

Voeg audit toe

Voeg Audit toe (of wijzig)

 1. Selecteer eerst de Norm die u gebruikt voor de audit.
 2. Selecteer dan de naam van de eis.
 3. Hier kunt u kiezen of u de audit uitvoert op een normelement zonder dat er een proces is vereist. Indien u deze op nee zet, is een keuze maken voor een proces niet mogelijk.
 4. Selecteer indien van toepassing als laatste het proces
 5. Klik op “registreer audit” om met het creëren van een audit rapport te beginnen.

Een nieuw scherm opent zodat u het auditrapport kan invullen:

 1. blankVoeg een audit toe (container waarin meerder audit items gegroepeerd zijn). Door op de blauwe “+” knop te drukken kunt u een nieuwe audit naam toevoegen. Het kan bijvoorbeeld een datum met een markering zijn dat bij uw identificatie van die specifieke audit past. As an example it could be a date with a marker that suits your identification for that specific audit. Later kunt u via de geschiedenis van de audits gemakkelijk de audit naam selecteren en de onderliggende audit taken inzien / verwerken.
 2. Als u een audit-taak wilt toevoegen bij een bestaande audit, selecteer dan hier de audit die van toepassing is:
 3. Audit Datum: Voeg de audit datum toe wanneer u de audit taak heeft uitgevoerd. De instellingen gekoppeld aan het proces en/of voorwaarden bepalen automatisch de geplande audit datum. (zie #8)
 4. Frequentie: Deze waarde wordt bepaald gebaseerd op het proces waarop de audit is uitgevoerd. Het maakt niet uit of u de audit toevoegt via het proces scherm of via het handmatig selecteren, deze waarde zal voorgevuld zijn.
 5. Omvang & Benadering: Hier beschrijft u de omvang en hoe de uitgevoerde audit wordt benaderd.
 6. Voorwaarden: Dit zijn gekoppelde voorwaarden gebaseerd op het proces.
 7. Procesnaam: Het proces waarop de audit is uitgevoerd.
 8. Geplande Datum: Dit is de volgende audit datum gebaseerd op de frequentie gelaagdheid van het proces en/of voorwaarden.
 9. Auditor: Selecteer de Auditor die de audit uitvoert. Het systeem laat de toevoeging van externe gebruikers alleen toe als auditors. Een externe auditor uitnodigen kan gedaan worden vanuit de administratie/gebruiker sectie en waar de gebruikersgroep “auditor” geselecteerd kan worden. De rechten zijn ingesteld voor het hele systeem en kunnen niet per bedrijf aangepast worden.
 10. Globale Resultaat: Hier kan de auditor notities schrijven over de uitgevoerde audit.
 11. Audit Resultaat: Selecteer het resultaat van de audit:
  1. Niet beoordeeld
  2. Voldoet niet aan de voorwaarden
  3. Voldoet gedeeltelijk aan de voorwaarden
  4. Voldoet aan de voorwaarden
 12. Annuleer / Opslaan: Verzend de resultaten of ga terug. (Terug is zichtbaar in de bewerkingsmodus)

Zodra u de audit oplsaat, krijgt u een melding of u een “Issue wilt registreren” . Als u op ja klikt, kunt u direct een issue dat uit de audit voortkomt, toevoegen. U wordt voorzien van een nieuw scherm en verschillende velden zullen al ingevuld zijn. Wanneer u de issue opslaat, wordt u gevraagd of u nog een issue wilt registreren omdat een resultaat tot meer dan een issue kan leiden. Een issue hoeft geen probleem te zijn dat opgelost moet worden, het kan ook een verbetering zijn. Continue verbetering van het beheersysteem (bijvoorbeeld als onderdeel van ISO 9001) is iets positiefs en dus geen negatief resultaat van een audit.

Inhoudsopgave
This site is registered on wpml.org as a development site.